Een dag niet gedacht...

Ik noem ze ge-dag-tes, gedachtes en ideeën die, voorzien van onzichtbare weerhaakjes, eventjes in mijn hoofd blijven hangen, maar even zo gemakkelijk weer eruit verdwijnen.

Ze kunnen door van alles worden opgeroepen. Iemand zet iets op Facebook wat me raakt, Fien, een boek dat ik aan het lezen ben, een droom die niet weg wil. Stof voldoende.

Ik bedacht me onlangs dat ik die ge-dag-tes misschien eens zou moeten opschrijven. Een soort dagboek, maar dan anders.
Deze prachtige buste werd gemaakt door de Dalmatische kunstenaar Francesco Laurana (1430-1502).
Het is een gedigitaliseerde gipscopie van het beschilderde marmeren origineel dat bij een van de bombardementen van Berlijn in 1945 verwoest is. Naar verluidt zou Ippolita Maria Sforza, de echtgenote van koning Alfonso II van Napels rond 1470 model hebben gestaan.