Het lekkere leven

Ik hou van koken en ik hou van eten, en dat is al zolang ik mij kan herinneren. 

Het begon allemaal in de keuken van mijn oma. Ik vond het heerlijk om met haar te praten terwijl ze aan het koken was. Ik bewaar dierbare herinneringen aan oma's draadjesvlees met heerlijke jus en de sappige gehaktballetjes, en als ik zelf pannenkoeken bak, doe ik dat volgens haar recept - ze zit als het ware bij me op mijn schouder. Die heerlijke Amsterdamse fijntjes van de bakker op de Prinsengracht, en de 'bokkem' die opa op zaterdag meenam als hij uit zijn werk kwam, en niet te vergeten de andijvie, door oma liefdevol tot groenige drab gekookt (door opa 'tabak' genoemd).

Mijn oma heeft me geleerd dat koken voor de mensen waar je van houdt, een van de beste manieren is om die liefde te tonen. En daar gaat het toch om!

Een greep uit mijn favoriete food blogs