Etentjes

Wat er ook gebeurt, gegeten moet er worden, thuis met ons tweeën, met of bij vrienden. En time flies when you're having fun… Wanneer aten we ook alweer waar en met wie? En niet te vergeten: wát aten we? We, dat zijn mijn wettige wederhelft Marjon en ik en een select groepje vrienden die elkaar op twitter via de gedeelde liefde voor koken en eten hebben leren kennen en nu met enige regelmaat ook IRL (cyberspeak voor in levenden lijve) bij elkaar komen. 
Tweetups, noemen we die ontmoetingen, en ze komen in allerlei samenstellingen voor.

Aan tafel zitten bij Mariëlla (@mariellaerkens), is niet alleen erg gezellig, maar ook een avontuur. Mariëlla is namelijk expert op het gebied van thee+spijs combinaties, waarbij ze de grands crus onder de theeën gebruikt, en bedenkt in haar helemaal niet grote of luxe bovenhuiskeuken in Amsterdam magische smaakcominaties met chocola.
Mariëlla is een geweldige kok en food stylist ( kijk maar eens op haar website!), en een enorm lief en geweldig leuk mens. Zo af en toe fungeren we, onder het mom van 'gezellig met een aantal twittervrienden de benen onder dezelfde tafel steken' als proefkonijn voor haar nieuwe culinaire creaties, en dat is bepaald geen straf! Marjon maakte de sfeerfoto aan het begin van het chocolade-theediner, half november.

In ons eetclubje zit ook Didi Van Haaren (@madeinspainNL). In haar webwinkel  verkoopt ze prachtige Spaanse producten en bijpassend aardewerk, en op haar kookblog bijzonderspaans.nl plaatst ze authentieke Spaanse recepten, stuk voor stuk door haarzelf gekookt én gekiekt in haar eigen keuken, en als we geluk hebben, bij haar thuis door ons genoten. Een van haar specialiteiten zijn Catalaanse panellets ('broodjes'), heerlijk zoete balletjes gemaakt van amandelmeel en gekookte aardappel. Ze verkocht ze nog niet zo lang geleden op de laatste Undergroundboerenmarkt (waarover een andere keer meer).

Karin Luiten zit ook in dit 'tw-eetclubje'. Zij is schrijfster van het nu al standaardwerk Koken met Karin: zónder pakjes en zakjes, bedenkster van Nationale AntiPakjesAvond (een jaarlijks terugkerend fenomeen op 4 december), eigenaar van haar uitermate vrolijk- en hongerigmakende website, en maakt zelf alle tekeningen waarmee ze haar werk illustreert.

Bij haar aten we verrukkelijke focaccia, haar onvolprezen fluffy gemberwortelsoepje (nu ook bij ons thuis een hit), heerlijke kipfilets en een super appelbosbessencrumble toe.

En dan is er de @eetschrijver, voor intimi GJ, en voor de rest van de wereld Gerrit Jan Groothedde. Zou -hedde hart betekenen? Want dat heeft-ie! Op zijn blog eetschrijven.nl kan hij dagelijks zijn ei kwijt, want GJ mag zich graag, en eigenlijk altijd helemaal terecht, kwaad maken over de onmetelijke volksverlakkerij die de naïeve consument ten deel valt. Dat hij daarbij ook wel eens gevoelig op multinationale tenen trapt, is onvermijdelijk, en ik verdenk hem ervan dat hij dat met groot genoegen expres doet. Koken kan-ie ook, en hoe! Ik weet nog hoe ik M. en mezelf min of meer uitnodigde voor zijn door hemzelf en anderen geroemde Mexicaanse pollo poblano, en met name voor zijn margarita-ijs met zoute shortbread cookies…
Dat is inmiddels zó'n hit dat dit ijsje-voor-volwassenen een eigen website heeft! 

't Is dat het nu geen ijstijd is, maar als de buitentemperatuur weer ruim boven de 15° komt zet hij zijn popup margarita ijssalon weer op, want man man, wat is dat bijzonder lekker!
Bij GJ en zijn G. kookten Karin, Mariëlla en ik in het hart van het aspergeseizoen een 100% aspergediner, en aan het eind pakte de grote man zijn hemelsblauwe elektrische gitaar en begon virtuoos ouwe hits te zingen. Onvergetelijk!