Trouwpartij op komst

Gezellig samen op de taart!

Vandaag, 2 februari 2014, over precies drie maanden, geven zoon Simon en zijn grote liefde Bas elkaar het jawoord, en na de ondertrouw in juli vorig jaar zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. 

De locatie is gekozen en besproken, er is een ceremoniemeester aangesteld die zich met de organisatie bezig houdt, de trouwkaart is in de maak, de getuigen gekozen, het diner en de bijpassende wijnen zijn voorgeproefd. Over de muziek tijdens de receptie en het feest in de avond wordt nog hard nagedacht.

De beide moeders waren uitgenodigd om de mannen bij te staan bij het kiezen van de trouwkostuums. Maatpakken worden het, ontworpen door Sjaak Hullekes. De stof en de modellen hebben we mogen zien, maar het eindresultaat blijft ook voor moeder Ria en mij een verrassing. Maar dat ze er prachtig uit zullen zien, staat vast!

Voor de ceremonie en de receptie hebben Simon en Bas ruim 50 mensen uitgenodigd, familie en vrienden van heinde en ver. En aan mij de eer om de bruidstaart te verzorgen… Rond of vierkant? Welke smaak, en wat voor kleur? En ja, graag in drie verdiepingen, met een setje bovenop… 


Ik herinner me nog goed wat een gepuzzel en rekenarij voorafging aan de trouwtaart voor het burgerlijk huwelijk van Jacob en Jing. Dat déze taart een veel grotere uitdaging wordt, staat nu al vast.

Oefening baart kunst, zal ik maar zeggen. Gelukkig heb ik een paar ervaren, bakgrage vriendinnen die ook deze keer vast zullen willen meedenken. En als ik het BBC Food Blog over bruidstaarten volg, kan ik binnenkort al beginnen met bakken. Mits de mannen het eens zijn met de smaak, maar daar moeten we het dus nog over hebben.