Up, up, and away!

De reistassen staan gepakt, de handbagage, beter gezegd rugbagage, bevat al die dingen waarvan je denkt dat je daar tijdens een vlucht van tien uur niet buiten kunt. Op het afchecklijstje o.a.: de iPad, de iPhone (beide vol opgeladen), iets te snaaien, een warm vestje tegen de vliegtuigairco, een paar mueslinotenboterhammetjes met Hollandse kaas voor het hollemaagmoment vanwege het tijdsverschil, wat niet te gewichtig leesvoer, en onze eigen kleine hoofdkussentjes die vannacht en de komende weken onze nachtrust moeten garanderen. 

Eind januari van dit jaar maakten zoon Jacob en zijn Jing hun Chinese trouwdatum bekend, en begon voor ons de mentale voorbereiding. 
We vroegen de kinderen het hemd van het lijf om een indruk te krijgen van wat we beslist niet mochten missen en hoe zo'n Chinese trouwplechtigheid in zijn werk gaat, we kochten een kaart van China - hoe groot dat land werkelijk is realiseerden we ons pas toen we bedacht hadden waar we in elk geval heen wilden -, het fraaie maar loodzware plaatjesreisboek van Dominicus - een aanrader voor wie (zoals wij aanvankelijk) een smaakmaker nodig heeft om naar China te gaan -, en een boekje over Wildlife in China. Niet dat we daar veel van zullen zien, vrees ik, maar dat móest worden aangeschaft, gewoon voor het idee. 

Begin april hebben we de knoop doorgehakt en onze reis geboekt.
Maar realiteit wilde het toch lange tijd niet worden. Onvoorstelbaar toch dat we met eigen ogen de Verboden Stad in Beijing en het terracottaleger in Xi'an gaan zien, met eigen voeten op de Chinese muur zullen lopen, vanuit ons hotel misschien hierop uitkijken, in Chengdu de reuzenpanda's en in Guilin de karstbergen (die bergen die je altijd op de kalender van de buurtchinees ziet) gaan bezoeken… Weird!

En vandaag is het dan éindelijk gedaan met het aftellen. We gáán! Nog wat laatste dingen doen zodat onze huis- en poesoppassers lekker kunnen wonen - koelkast uitmesten, stofzuigen, bed afhalen en opmaken, onze eigen bagage checken, én stemmen natuurlijk. 

De gevolgen van de uitslag van de verkiezingen horen we wel als we weer thuis zijn - de komende drie weken willen we er niets van weten, en zelfs áls we dat zouden willen is het maar de vraag of we erachter kunnen komen: de wereldberoemde Chinese muur heeft een digitale tegenhanger in de vorm van de Chinese Firewall.

Geen Facebook, geen twitter, geen nieuws, hoe zal ons dat bevallen?

Het zal dus een tijdje stil blijven op mijn blog - áls we wifi hebben gaan M en ik samen ons online reisblog Chinatravellers proberen bij te houden!

En op de valreep vond ik een aardige website waar voor de thuisblijvers virtuele tours te maken zijn op de plekken waar wij zullen vertoeven. Hebben jullie een beetje een idee wat we gaan meemaken...

Beijing
Xi'an
Chengdu
Guilin
Yangshuo

Zij die gaan vliegen, groeten u :-)

Tot over een tijdje!