- 160 g mascarpone
- 270 g crème fraîche
- 15 g poedersuiker, gezeefd
- 2 tl rozenwater
- 50 g fijne tafelsuiker
- 2 el granaatappelmelasse
- 1 tl sumac*
- 200 g frambozen
- 60 g meringues, kant en klaar gekocht en in brokjes gebroken
- 1 kleine granaatappel
- gedroogde rozenblaadjes
- biologische frambozensorbetijs
- Klop de mascarpone en crème fraîche door elkaar tot een glad mengsel
- Klop er de poedersuiker en het rozenater door en zet koel weg tot gebruik
- Laat de kristalsuiker al roerende oplossen in 3 eetlepels kokend water
- Roer de granaatappelmelasse en de sumac erdoor en laat afkoelen
- verdeel de frambozen over 4 mooie glazen, leg daarop de meringuebrokjes en het mascarponemengsel (houd een klein beetje apart)
- Druppel de sumacsiroop erover, en bestrooi met de granaatappelpitjes
- Maak af met de achtergehouden mascarpone en sumacsiroop en garneer met de rozenblaadjes