Raspberry and rose mess

  • 160 g mascarpone 
  • 270 g crème fraîche 
  • 15 g poedersuiker, gezeefd
  • 2 tl rozenwater 
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 1 tl sumac*
  • 200 g frambozen
  • 60 g meringues, kant en klaar gekocht en in brokjes gebroken
  • 1 kleine granaatappel
  • gedroogde rozenblaadjes
  • biologische frambozensorbetijs


  1. Klop de mascarpone en crème fraîche door elkaar tot een glad mengsel
  2. Klop er de poedersuiker en het rozenater door en zet koel weg tot gebruik
  3. Laat de kristalsuiker al roerende oplossen in 3 eetlepels kokend water
  4. Roer de granaatappelmelasse en de sumac erdoor en laat afkoelen
  5. verdeel de frambozen over 4 mooie glazen, leg daarop de meringuebrokjes en het mascarponemengsel (houd een klein beetje apart)
  6. Druppel de sumacsiroop erover, en bestrooi met de granaatappelpitjes 
  7. Maak af met de achtergehouden mascarpone en sumacsiroop en garneer met de rozenblaadjes