Raay

Kort maar krachtig

Vrouw van Marjon, moeder van Simon en Jacob, schoonmoeder van Jing, sinds 2 mei 2014 ook schoonmoeder van Bas, mens van Fien en pensionada sinds 2012.
Vriend voor en van vrienden, balkontuinier, nieuwsgierige kok en idem eter, muzikale omnivoor, nieuwsbriefredacteur voor Crescas, communicator met Mac, iPhone en iPad, lerares Russisch voor zangers, chef voor kookworkshops en rondleider bij Artis.

En vroeger? Hoofdredacteur van defuncte website joods punt nl, journalist voor eveneens opgeheven kwartaalblad Hakehillot, schrijfster van zeven kookboeken, Maggi-meisje, tv-chef bij RTL4, radiopresentator bij TROS, programmamaker bij VARA Hilversum/Radio 4.

Dochter van Maksim (1903) en Steffa (1913), bedacht in België, geboren in Amsterdam.

Marjon, levensgezel en soulmate sinds 2005, sinds 4 mei 2009 ook wettig mijn partner. Dochter van Anna, zus van Astrid, Els, Don en Frans, tante van Laura en David, en 'moeder' van twee 'extended families'. Werkt als O&G verpleegkundige in het OLVG.

Simon, gediplomeerd verpleegkundige, in Nijmegen afgestudeerd als physician assistant. Getrouwd met Bas, werkzoekend. Pianist en zanger, deelt zijn geboortedatum met tweelingbroer Jacob.

Jing&JAcob1 small

Jacob, archeoloog, promoveert op 1 oktober 2014, werkt in Den Haag bij NWO. Op 28 september 2012 in China getrouwd met Jing Zhang, die werkt bij Shell. J&J schelen 1 dag in leeftijd. Wonen in Den Haag.

Pa en ma (voor ze wisten dat ze dat zouden worden) in Brussel, maart 1946.

Woonden tot eind 1946 samen in het huisje 'Doll's Nest' bij Dinant. 
Foto is gemaakt in gelukkiger tijden, maar relatie hield geen stand, moeder ging terug naar Amsterdam, waar ik op 22 januari geboren werd.


Mijn vader, Maksim Lichansky (ook wel gespeld als Lishanski), geboren september 1903 in Saratov, Rusland. Volgens de verhalen als jongen van 13 naar het westen gevlucht, vermoedelijk in Frankrijk blijven hangen.
Zoektocht naar verwanten levert nog steeds weinig op, al zijn er legio naamgenoten.